FOKUSTRENING

Det er EM. Norge storspiller, og jeg følger nøye med. For meg handler dette om mer enn prestasjoner. Det handler om øyeblikkene, treningen og forberedelsene bak prestasjonene. Jeg har vært så heldig å fått spille EM for Norge selv. Under mesterskap jobbet jeg tett på Olympiatoppens mentale trener Britt Tajett. Vi jobbet spesielt med mentalt fokus. Klare å være konsentert om øyeblikkene i kampen, og dermed stenge ute alle tanker om press, nerver og prestasjoner fra forrige kamp. Britt er ekstremt dyktig på å hjelpe meg med fokustrening.

Jeg aner ikke hvorfor, men i EM 2012 var ordet BOOOJAH, var det første som poppet opp i hodet mitt da hun ba meg fortelle henne et ord som fikk meg til å føle meg fryktløs og som gav meg styrke. Deretter spurte hun meg om min favorittfarge, symbol som for meg var prestasjonsfremmende, og mitt hovedfokus under kampene.
Jeg svarte “kongeblå”, “et øye” og “fart før ballmottak”. Øye fordi jeg kjenner på øynene mine hvordan de strammer seg og går inn i prestasjonsfokus. Fart før ballmottak ville sette meg i gode situasjoner i angrepsspillet. Hver dag før landskamp gikk jeg innom rommet til Britt. Ga henne en high five, med knytta neve, og sa BOOOJAH høyt, mens vi smilte til hverandre. Deretter tegnet hun et kongeblått øye og setningen fart før ballmottak på utsiden av håndflatene mine slik at jeg lett fikk tilgang til å se på de underveis i kampen. Dermed fikk jeg også en lett tilgang til god energi.

På banen noen timer etterpå hadde hele tiden en følelse av trygghet. Jeg visste hva jeg skulle gjøre, var godt forberedt etter mental trening, planleggingen i fellesskap med laget, og kartlegging av hvordan jeg kunne bruke mine ferdigheter under akkurat den kampen.

Utfordringen kom i kampens hete. Når det skjedde flere ting på en gang. Da spottet jeg tegningen av øyet på armen inn. Genialt. Jeg kom tilbake til rett fokus, og fikk en følelse av mestring med en gang. Tegningen av det kongeblå øyet var mitt verktøy for å hente frem den tryggheten jeg trengte. Dette var ikke nytt for meg. Det er slik jeg har brukt tatoveringene mine i lang tid. De mine er min konstante forankring av det jeg ønsker å minne meg selv på. En konstant huskelapp på hvordan jeg kommer meg dit jeg vil rent mentalt. Derfor var jeg villig til å spille alle kampene med et blått øyne på hånda. Jeg visste at det ville hjelpe meg til å huske. Tegningen av øyet fremkalte en sterk følelse av uovervinnelighet, en tanke om konkrete arbeidsoppgaver og deretter en klar gjennomføringskraft.

SVETTEBÅND SOM MENTAL STYRKETRENINGimage002Armb1
I ettertid har jeg laget en egen variant av denne type bevisstgjøring. For å bidra til mental styrketrening laget jeg svettebånd med gjennomsiktig plastlomme på baksiden. Inni plastlommen legges en lapp med mine helt egne visuelle forankring, symbol, eller fryktløse ord. Dette blir en påminnelse når jeg skal prestere, enten det er under en kamp, trening, foredrag eller noe helt annet. Dette svettebåndet brukes av ulike idrettsutøvere og i Norge i dag, og fungerer som et svettebånd kombinert med den nevnte formen for mental trening.

ØNSKER DU DETTE SVETTEBÅNDET?

Vi forhåndsstarter salget i dag, før Fearless Streetwear åpner.

Det koster 200,-inkl frakt.

Ta kontakt med anja@teamfearless.no.